Hamlin Fistula Nederland

Uw winkelwagentje is leeg

Archief

Nieuws

SPONSORACTIE
23-12-2016

Het project voor een ambulance voor Metu en ondersteuningspakketten voor net startende verloskundigen hebben we in 2016 ook voorgelegd aan een aantal fondsen en stichtingen met het verzoek om een bijdrage te leveren.

Lees Meer
MET UW STEUN KUNNEN FISTELS VERLEDEN TIJD WORDEN
23-12-2016

Wij danken allen die het afgelopen jaar hebben bijgedragen aan ons doel om fistels in Ethiopië te behandelen en te voorkomen.

Lees Meer
VAN WANHOOP NAAR WAARDIGHEID
23-12-2016

Wat een fistelpatiënte meemaakt, is eigenlijk onbeschrijflijk. Probeer je maar eens voor te stellen wat het betekent als je baby dood wordt geboren, je man je verlaat en je moet leven in afzondering, in de wetenschap dat je niets meer betekent voor en in jouw omgeving.

Lees Meer
HOE BEREIK JE DE ONBEREIKBAREN?
23-12-2016

Veel vrouwen en meisjes raken door een fistel in een volledig isolement. Ze worden verlaten door hun man en verstoten uit de gemeenschap omdat ze stinken. De meesten van hen verstoppen zich uit schaamte. Dat maakt het lastig om deze vrouwen te kunnen vinden om hen zorg en herstel te bieden.

Lees Meer
DIPLOMA UITREIKING VOOR 24 VERLOSKUNDIGEN
23-12-2016

Op zaterdag 8 oktober studeerde er een groep van 24 verloskundigen af aan het Hamlin College of Midwives.

Lees Meer
HAMLIN VERLOSKUNDIGEN REDDEN LEVENS
23-12-2016

Ieder jaar overlijden er wereldwijd meer dan 350.000 vrouwen als gevolg van complicaties tijdens zwangerschap en bevalling.

Volgens de International Confederation of Midwives had 90% van deze sterfgevallen voorkomen kunnen worden als er een verloskundige bij de geboorte van de baby aanwezig was geweest.

Lees Meer
BLOTE VOETEN FESTIVAL
23-12-2016

Op zaterdag 12 november vond het Blote Voeten Festival plaats in de Veluwehal in Barneveld. Het werd een fantastische dag. De sfeer was warm, gezellig, ontspannen en saamhorig. Volgens ons, maar ook volgens de deelnemers en de docenten zeker voor herhaling vatbaar.

undefined

Lees Meer
EXPOSITIE De Laatste Streek van een Vrije Kwast
23-12-2016

Op zaterdag 8 en 9 oktober vond de expositie De Laatste Streek van een Vrije Kwast in de St. Josefkerk in Leusden plaats.

 

Lees Meer
Nieuwsbrief december 2016
23-12-2016

Het jaar 2016 loopt al weer bijna ten einde. Een jaar waarop we als bestuur van de stichting HFN vol trots en dankbaarheid terug kunnen kijken. We hebben veel activiteiten ontplooid om meer bekendheid te geven aan Hamlin Fistula Ethiopië en aan de fistelproblematiek in het bijzonder

Lees Meer
Blote Voeten Festival 2016
21-10-2016

Dit jaar geen Blote Voeten Tocht, maar een heus festival! Op zaterdag 12 november vindt het eerste Blote Voeten Festival plaats in de Veluwehal in Barneveld.

Lees via onderstaande link het programma

https://voetenfestival.nl/

Reïntegratie
15-9-2016

Woinshet Shiferaw is de Reintegration Officer van Desta Mender. Zij bekijkt of terugkeer naar de eigen omgeving mogelijk is. Soms kan dat niet. In een aantal gevallen is de vrouw gescheiden van haar man toen ze een fistel kreeg. En natuurlijk wil ze niet terugkeren naar de plek waar haar man met een nieuwe echtgenote woont. In een aantal gevallen voldoet de plek niet aan de belangrijkste criteria van schoon water, toegang tot medische zorg of voldoende ondersteuning.

Lees Meer
Kindhuwelijken
15-9-2016

Beletschachew vertelde me een fantastisch verhaal over een jonge dappere vrouw, voormalig fistelpatiënte, die haar vader voor het gerecht daagde, omdat hij haar zusje van 11 jaar wilde uithuwelijken. Dat is verboden in Ethiopië.

Lees Meer
Women empowerment
15-9-2016

Dit zijn Tigist Aman en Guto Seboka samen met hun leerlingen in een klaslokaal op het terrein van Desta Mender. Één van de belangrijkste criteria om terug te kunnen keren in de samenleving is dat de vrouwen op dat moment economisch zelfstandig zijn.

Lees Meer
Desta Mender
15-9-2016

Dit is Beletshachew Tadesse. Zij geeft leiding aan het revalidatie-, rehabilitatie- en reïntegratieprogramma op het terrein van Desta Mender.

Lees Meer
Blote Voeten Festival
15-9-2016

Op zaterdagavond 12 november vindt het Blote Voeten Festival plaats in de toneelzaal van de Veluwehal . Dit jaar geen Blote Voeten Tocht, maar een heus festival met als thema “Blote Voeten”.

 

Lees Meer
Expositie De Laatste Streek van een Vrije Kwast
15-9-2016

De bekende Leusdense kunstschilder Antoine van den Wildenberg overleed op 8 oktober 2014. Het was zijn laatste wens dat zijn schilderijen verkocht zouden worden en de opbrengst naar het ziekenhuis in Ethiopië zou gaan. En dat gaat nu gebeuren.

Lees Meer
Nieuwsbrief september 2016
15-9-2016

Het wordt een drukke herfst met interessante en leuke activiteiten. In deze nieuwsbrief daar natuurlijk veel aandacht voor. We willen nog een stevige eindspurt maken, want Wilde Ganzen draagt nog tot 16 november bij aan ons 2015/2016 project door voor iedere gedoneerde euro € 0.50 bij te leggen.

Lees Meer
Levensreddend werk
Levensreddend werk 25-7-2016

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Dit is wat je denkt dat het is: een zelfgemaakte brancard van hout met een gedroogde geitenhuid om op te liggen. Vrouwen uit de plattelandsdorpjes die aan het bevallen zijn, worden op deze brancards uren- soms dagenlang door familie en vrienden naar de dichtstbijzijnde kliniek gedragen.

 

Lees Meer
Quiz Night
25-7-2016

Ben jij goed in Triviant? Wil jij de kennisstrijd wel aan? Dan is de HFN Quiz Night wat voor jou. In oktober organiseert Stichting HFN op 3 woensdagavonden een quizavond in Blus in Barneveld. Je kunt je met een team van 4 tot maximaal 5 personen inschrijven.

Lees Meer
Nieuwe bestuursleden gezocht
Nieuwe bestuursleden gezocht 25-7-2016

Gezocht: nieuwe bestuursleden Het bestuur van stichting Hamlin Fistula Nederland is momenteel op zoek naar een aanvulling en versterking van haar bestuur.

Lees Meer
Vertrekbesuursleden
25-7-2016

Michiel van Liere, Jacqueline de Boer en Annelies Barendrecht hebben besloten hun bestuurslidmaatschap te beëindigen. Na jarenlang actief te zijn geweest voor de vrouwen van Ethiopië vonden ze het tijd het rustiger aan te doen.

Lees Meer
Summer sale
25-7-2016

In de maanden Juli en Augustus 2016 houden we Summer Sale in onze webshop: 20% korting op alles, behalve op onze nieuwe collectie. Wees er snel bij: want op is op!

Lees Meer
Nieuwe producten
25-7-2016

Deze prachtige kleurige batik shawls worden door de patiënten van het ziekenhuis gemaakt. Ik heb er van elke kleur twee gekocht: in het oranje, blauw, groen en paars. En natuurlijk ook even in Addis Abeba geshopt. Te koop in ons winkeltje in De Ark in Barneveld en natuurlijk in onze webshop!

Lees Meer
Bijzonder verhaal
25-7-2016

Dit is Mamitu. Ze was één van de eerste fistel patiënten van Catherine en Reg Hamlin in 1963. Ze was toen 16 jaar, kwam van het platteland en was analfabeet. Ze bleek inwendig zo beschadigd dat ze ondanks verschillende operaties nooit volledig herstelde. De Hamlins namen haar daarom onder hun hoede.

 

 

Lees Meer
Partners International Meeting
Partners International Meeting 25-7-2016

Partners International Meeting

Het weekend van 4 en 5 juni stond in het teken van de PIM, de Partners International Meeting. Er werden presentaties verzorgd door Dr. Fekade Ayenachew, de hoofdchirurg, Zelalem Belete, directeur van de school voor verloskundigen, Beletchachew Tadesse, directrice van Desta Mender als ook door het hoofd financiën van het ziekenhuis, Asfaw Negussie.

 

Lees Meer
De school voor verloskundigen
25-7-2016

In de maand juni begint de wervingsprocedure voor nieuwe studentes. Alle middelbare scholen in Ethiopië krijgen een brief van het college zodat iedere studente die denkt in aanmerking te komen, kan solliciteren. De criteria zijn: uitstekend Engels in woord en geschrift en hoge cijfers voor het vak Science.

 

Lees Meer
Het ziekenhuis
25-7-2016

In het ziekenhuis in Addis Abeba worden vooral de moeilijkere fisteloperaties uitgevoerd. In de meeste gevallen kunnen de patiënten terecht in de overige fistelklinieken in hun eigen regio in Ethiopië. Hoofdchirurg van het ziekenhuis, Dr. Fekade Ayenachew, leidde me rond over het terrein van het ziekenhuis: zo zijn er ziekenzalen voor de fistelpatiënten, natuurlijk de operatiekamers en de verkoeverkamer, een kraamafdeling waar oudfistelpatiënten naar toe komen om veilig te bevallen, een fysiotherapieruimte, een klaslokaal en een winkeltje waar de producten die de vrouwen maken worden verkocht.

 

 

Lees Meer
De Stad
25-7-2016

De stad Addis Abeba is een overbevolkte stad. Op de wegen krioelt het van de auto’s, mensen en beesten zoals ezels, geiten en koeien. Verkeersregels bestaan wel, maar zijn er vooral om je niet aan te houden. En als je dan het terrein van het Hamlin Fistula Hospital oprijdt, bevind je je in één keer in een oase van rust: wat een verademing.

 

 

Lees Meer
Nieuwsbrief zomer 2016
22-7-2016

Lees onze nieuwsbrief zomer 2016

Lees Meer
Internationale fistula dag op 23 mei 2016 ‘Beëindig fistels binnen één generatie’
20-5-2016

Op 23 mei 2016 organiseert het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties de jaarlijkse internationale themadag “Beëindig fistels binnen één generatie”.

Lees Meer
Nieuwsbrief Moederdag special 2016
3-5-2016

Wil jij een heel bijzonder Moederdagcadeautje geven?
Geef vrouwen in Ethiopië dan de kans om veilig moeder te worden!

Op zondag 8 mei is het Moederdag. Laten we als vrouwen en moeders solidair zijn met de vrouwen in Ethiopië. Geef ze de kans op een veilige bevalling, een veilige start voor hun baby en een gelukkig moederschap. Dat kun je doen door een donatie aan HFN te doen.
Help ons met dit levensreddende werk!

Doneren kun je hier: http://fistulahospital.nl/doneren/
o.v.v. Moederdag

Als dank ontvang je een kaart voor Moederdag. Die kaart kun je natuurlijk ook aan een andere speciale vrouw geven, zoals je moeder. Om de kaart naar jou of je moeder te kunnen sturen hebben we wel een postadres nodig. Je kunt je adresgegevens mailen naar: secretariaat@fistulahospital.nl
 

Lees Meer
Jaarverslag 2015 en Beleidsplan 2016
26-4-2016

Ons jaarverslag 2015 en ons beleidsplan 2016 staan weer op de site

Lees Meer
Terugkeer Dr. Catherine Hamlin naar Ethiopië op 4 april 2016
20-4-2016

Na een maandenlange afwezigheid is Dr. Catherine Hamlin op 4 april 2016 weer terug gekeerd naar Ethiopië.

Lees Meer
Jaarverslag 2014 en Beleidplan 2015
15-4-2016

Lees ons Jaarverslag 2014 en ons Beleidsplan 2015

Lees Meer
Artikel The New York Times
1-4-2016

Dit artikel stond zaterdag 19 maart in de NY Times. Als er wereldwijd meer aandacht (en geld) zou zijn voor veilig bevallen en anticonceptie, dan zou moeder- en babysterfte enorm afnemen en fistels niet of nauwelijks meer voorkomen. Kwestie van prioriteiten stellen

Lees Meer