Hamlin Fistula Nederland

Uw winkelwagentje is leeg

Archief

Nieuws

Catherine Hamlin 'Honorary Citizen of Ethiopia'
14-5-2012

Op 26 april werd dr. Catherine Hamlin 'Honorary Citizen of Ethiopia', een titel die slechts een keer eerder aan een niet-Ethiopiër werd toegekend. Ze kreeg de titel op grond van grote verdiensten voor de Ethiopische samenleving. Premier Meles Zenawi noemde haar in zijn toespraak 'mother of all', een voorbeeld voor de gehele mensheid.

Tijdens de ceremonie in de residentie van de premier, in aanwezigheid van onder meer de minister van Public Health, Tedros Adhanom, overhandigde Meles de 88-jarige Catherine Hamlin haar Ethiopische paspoort. Later op de dag, tijdens een groot feest in Desta Mender, te midden van honderden genodigden, kreeg ze ook een speciale Ethiopische naam.

Lees Meer
Veranderingen in het bestuur
13-5-2012

De voorzitter Hamlin Fistula Nederland, Pieter Joep Huige, heeft zijn voorzitterschap overgedragen aan Annelies Barendrecht, tot 1 april 2012 lid van het bestuur. Pieter Joep is inmiddels benoemd tot lid van het Ethiopische Board of Trustees. Hij heeft als voornaamste taak het contact te onderhouden tussen de European partners en de Ethiopische Trust.

Lees Meer
Bezoek aan Metu Hamlin Fistula Hospital
2-4-2012

Het Metu Hamlin Fistula Hospital werd in oktober 2010 officieel geopend (zie nieuwsbrief najaar 2010). Het is door drie Europese Stichtingen bekostigd: Nederland, Zwitserland en Het Verenigd Koninkrijk. De reis van 600km in een minibusje duurt twaalf uur ...

Lees Meer
Ethiopische maaltijd in de Inham te Hoogland
27-3-2012

De opbrengst van de avond is royaal, mede dankzij gulle sponsoring van plaatselijke supermarkten en restaurant, en komt ten goede aan patiënten van het Fistula-hospitaal, een gynaecologisch ziekenhuis in Ethiopië, waar vrouwen een nieuw leven wordt gegeven door het verhelpen van hun incontinentieprobleem. 

Lees Meer
200 euro van RK Dalton basisschool
27-2-2012

De kinderen van de onderbouw van de RK Daltonschool Valkenheuvel hebben in maart een project gedaan over Afrika. Zij zijn drie weken ondergedompeld in de cultuur van Afrika door middel van muziek, zang en dans, creatieve activiteiten, de Afrikaanse keuken, kleding, de Afrikaanse dieren en de prachtige natuur. 

Lees Meer
De geefwet
8-1-2012

De Geefwet is op 1 januari 2012 in werking getreden. Een gift aan de Hamlin Fistula Stichting levert u voor een periode van vijf jaar extra belastingvoordeel op. De drempel voor de giftenaftrek van EUR 227 komt te vervallen en het toegestane totaalbedrag aan aftrekbare giften wordt hoger.

Lees Meer